fbpx

Felfedező Bortúrák a Villányi Borvidéken át

Nagyágyúk vagy titkos gyöngyszemek? Fedezze fel velünk a Villányi Borvidéket!


Látogatást tervez a Villányi Borvidékre? Akkor bizonyosan szeretne eljutni a legjobb-legnevesebb vagy legnagyobb múlttal bíró pincészetekbe, illetve színes-változatos képet kapni a Borvidék életéről! Villány mellett persze bizonyára szívesen felfedezné a borvidék egyéb településeit: Villánykövesdet a borvidék legszebb pincesorával, Palkonyát a borvidék ékszerdobozát vagy Nagyharsányt és a Szársomlyó-hegyet a legszebb kilátással a borvidék dűlőire.

Jöjjön és fedezze fel a Borvidék titkait rutinos  túravezetői segítségével és ismerje meg a borvidék ezer arcát:

 • a legnevesebb, a borvidéket meghatározó pincészeteket,
 • az apró, ám nagy múltra visszatekintő családi borászatokat,
 • a kevésbé ismert, ám kimagaslóan jó borokat készítő titkos gyöngyszemeket,
 • és a borvidék kulturális-természeti szépségeit!

Nem titok: a Villányi Borvidéken még van hova fejlődnie a tömegközlekedésnek. De ne aggódjon, erre is gondoltunk. A borturisták kényelmesen, mikrobusz segítségével juthatnak el egyik pincészettől a másikig, tapasztalt túravezető kíséretében!

Foglaljon Kalandos Bortúrák csomagunk keretében, és a programot máris garantáltan igénybe veheti, a csomag részeként! Ha más időpontban szeretne részt venni a programon, érdeklődjön időpontok iránt e-mailben vagy telefonon! Minimum 6 fő esetén a programot tetszőleges időpontban indítjuk!

Program tartalma

Válasszon a következő tematikus bortúrák közül:

1. Titkos Borvidéki Gyöngyszemek Nyomában
Ezen a bortúrán kevésbé ismert, kisebb területen gazdálkodó, ám csodálatos borokat készítő családi pincészetekbe kalauzoljuk el, melyek borait nem találja meg nagyáruházak polcain. Ráadásul nemcsak Villányban, hanem a Borvidék más-más településein (Villánykövesd, Palkonya, Nagyharsány, stb.) is. Kóstoljon olyat, amit otthon nem ihat!  A túra tartalma: 3 pincészet 3 településen (Villánykövesd / Palkonya, /Nagyharsány /Villány), összesen 9-10 fajta bor kóstolása,  busztranszfer a Hotel Cabernet és a pincészetek között.

A túra előre láthatólag 14.00-kor kezdődik, az időpont változás jogát fenntartjuk!

x

2. A borvidék nagyágyúi
Ezen a túrán a borvidék legismertebb, legnagyobb múltra visszatekintő villányi pincészeteivel ismerkedhet meg. Látogasson el a leghíresebb villányi pincészetek földalatti labirintusaiba túravezető és hivatásos sommelier kíséretében! Bár a nagy pincészetek boraival sok helyütt találkozhat, érdemes megtekinteni, hogy hol és pontosan hogyan is készülnek ezek a borok. A grandiózus pincék sokszor építészeti remekművek is egyben és lenyűgöző látványt nyújt a palackok és hordók kreatívan elrendezett sokasága. A túra tartalma: pinceséta és borkóstoló összesen 9-10 féle borból 3 nagynevű pincészetben, busztranszfer a Hotel Cabernet és a pincészetek között.  A túra előre láthatólag 14.00-kor kezdődik, az időpont változás jogát fenntartjuk!

Érvényesség

Válogasson  tematikus bortúráink közül és csatlakozzon valamely meghirdetett túránkhoz (meghirdetett időpontokat lásd fentebb)! A túrára mindenképpen előzetes regisztráció és e-mailben történő megrendelés szükséges! Amennyiben egyik időpont sem megfelelő (vagy épp nem indítunk túrát), vegye fel velünk a kapcsolatot az info@hotelcabernet.hu email-címen, vagy a +36-72-493-200-as telefonszámon, túraszervező kollégánk készséggel áll rendelkezésére! A meghirdetettől eltérő túraidőpont minimum 6 főre igényelhető, vagy a 6 főre szóló ár kifizetése mellett!

Árak

Kérje csoportos ajánlatunkat! Saját busszal történő érkezés esetén kedvezőbb árat tudunk adni! Kérjük, az ajánlatkérés során jelezze, saját busszal érkezik -e!

Kinek ajánljuk?

Aki

 • szeretné bejárni a Villányi Borvidéket egy bortúra keretében, de a társaság egyik tagja sem szeretné a kormány mögött tölteni az estét / délutánt;
 • megismerkedne a Villányi Borvidék kisebb településeivel is, de nem megfelelő a tömegközlekedés;
 • nincs ideje, hogy megszervezze a borkóstolókat;
 • szeretné megnézni birtoklátogatás/pincetúra keretében, szakértő túravezető / sommelier előadásában, hogy ténylegesen hol és hogyan készülnek a borok, ahelyett, hogy egy borházban üldögélne, egy eladó társaságában;
 • esetleg kezdő borkóstoló, és tanácsra van szüksége, hol-milyen borokat érdemes kóstolni;
 • vagy már nagyon is rutinos kóstoló, de most megismerkedne más, eldugottabb pincészetekkel is;
 • szívesen hallana érdekességeket a Villányi Borvidékről.