fbpx

Városnézés Pécsett

Hosszabbítsa meg tartózkodását 1 nappal és fedezze fel a mediterrán hangulatok városát, Pécset!


Tudta, hogy a kisvonat, amely szállodánk előtt áll meg, fél óra alatt Pécsre repíti Önt? Maga a vonatút is izgalmas, Pécset pedig kár lenne kihagyni, ha már erre jár. 2000 éves történelmi örökségének, nemzetiségi hagyományainak, mediterránba hajló éghajlatának köszönhetően Magyarország egyik legszínesebb, legizgalmasabb városa. Hosszabbítsa meg tartózkodását a Villányi Borvidéken 1 éjjel és látogasson el Pécsre!

Hogy e két évezred nem tűnt el nyomtalanul, lépten-nyomon érezhető a városban sétálva. Ókeresztény földalatti emlékek, dzsámi, minaret, türbe, a Zsolnay-épületkerámia díszítésű paloták, a Bauhaus építészet emlékei együttesen teszik izgalmasan színessé e települést. Pécs történelmi belvárosa 2000-ben felkerült az UNESCO egyetemes kultúrtörténeti értékek listájára, a Világörökség címet viselheti egész Közép-Európában leggazdagabb római kori leletanyaga miatt.

Program tartalma

Ha saját szervezésben indulna neki a városnézésnek, a következő 10 dolgot semmiképp se hagyja ki!

 1. Korzózzon a Séta tér gesztenyefái alatt! Ha valamely fesztivál ideje alatt érkezik, igyon egy pohár bort (vagy télen forralt bort), és kóstolja meg a kürtőskalácsot!
 2. Csodálja meg a város emblematikus négy tornyú katedrálisát, a Szent Péter Székesegyházat!
 3. Keresse fel az Ókeresztény sírkamrákat, melyek az UNESCO világörökség részét képezik! A Cella Septichora Látogatóközpontban az ókori keresztény közösség szakrális életével ismerkedhet meg.
 4. Tegyen sétát a pécsi egykori városfal romjai között, a Barbakánban!
 5. Fedezze fel a város török kori emlékeit (pl. Gázi Kaszim pasa dzsámija, Idrisz baba türbéje, Jakováli Hasszán Dzsámi)!
 6. Igyon egy kávét a Széchenyi téren, a Király utcában, vagy a Jókai téren és élvezze a város mediterrán, nyüzsgő hangulatát!
 7. Ha kedvesével érkezik, ne felejtsenek el lakatot hozni magukkal! A Szerelmesek lakatjai – melyek az örök hűséget és összetartozást jelképezik – Pécs egyedülálló látványossága. A lakatok egy olyan vaskerítésről lógnak fürtökben egy belvárosi utcában, amelynek voltaképp soha nem volt kerítés funkciója.
 8. Sétáljon végig az ún. Múzeumok utcáján (ma Káptalan utca)! Látogassa meg a város építészetére oly nagy hatással levő Zsolnay porcelánmanufaktúra munkásságát bemutató Zsolnay-múzeumot vagy a plein art egyik legjelentősebb képviselőjének, Csontváry Kosztka Tivadar életművének otthont adó Csontváry-múzeumot! A Vasarely múzeum az op-art kedvelőinek jelenthet kellemes időtöltést.
 9. Tegyen egy sétát a Tettyén, mely a pécsiek egyik legkedveltebb pihenőparkja a Mecsek-oldalban romokkal, barlanggal, arborétummal! Látogasson el a Havihegyi kápolnához, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra!
 10. Ha hosszabb időt tölt a városban, vásároljon belépőjegyet a Pécsi Nemzeti Színház, vagy a Pannon Filharmonikusok előadására! A Pécsi Balett Magyarország egyik leghíresebb balett társulata. Nyáron egyedülálló élményt nyújtanak a hangulatos Káptalan utcai vagy Tettyei Szabadtéri Színpad előadásai is.

pecs_foter_latnivalok

Amennyiben vezetett városnézés keretében kívánja megtekinteni Pécs nevezetességeit, a túra megszervezésében is készséggel állunk rendelkezésére! Szakképzett idegenvezetők mutatják be a várost vendégeinknek egy fél napos gyalogos vagy kisvonatos túra keretében. Ha szeret biciklizni, kerékpáros városnézésre is van lehetőség. Rábízhatja magát akár egy pécsi fotóművészre is, aki a város legfotogénebb pontjaira kalauzolja el Önt. Városnéző túrákat minimum 10 fő részvétele esetén szervezünk, árajánlatot a csoport méretétől, igényeitől függően tudunk adni.

Irány Európa Kulturális Fővárosa!

Pécs város 2010-re elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, melynek köszönhetően nemcsak a város közterei, épületei újultak, szépültek meg, hanem további kulturális programokkal gazdagodott a település már eddig is rendkívül sokszínű palettája.

Érvényesség

A program egész évben érvényes. Garantált idegenvezetés programokat indít az IrányPécs Tourinform iroda. Bővebben az idegenvezetés időpontjairól: www.iranypecs.hu.

Árak

Amennyiben csoportos idegenvezetésre lenne szüksége, kérje egyedi ajánlatunkat! Az IrányPécs Tourinform iroda 1.500 Ft/fő áron garantált idegenvezetés időpontokat szervez Pécsett, bővebb információ: www.iranypecs.hu.

Kinek ajánljuk?

Aki

 • szívesen eltöltene hosszabb időt is a Dél-Dunántúlon, de a borkóstoláshoz nem szeretne autóba ülni. Ekkor ideális kirándulásait Villánykövesdről indítania, hiszen a bor helyben van, Pécs pedig mindössze fél óra vonattal/autóval :);
 • érdeklődik a Dél-Dunántól és Pécs történelmi-kulturális kincse iránt;
 • aki tartalmas kiránduló programot keres.