fbpx

Pincészet

A Mokos Pincészetről

A Mokos Pincészet Palkonyán  található, a Weingarten-dűlő lábánál, panorámás kilátással a völgy másik oldalán elterülő palkonyai pincesorra, a műemléki piros kupolás templomra és a halastavakra. A Mokos Pincészet kis családi vállalkozásként indult, az elődeinktől örökölt apró területet 2003-ban egészítettük ki 15 ha-ra. Szőlőültetvényeinken megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták is (portugieser, kékfrankos, pinot noir, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot). Borászatunk a hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozik. Fontosnak tartjuk, hogy gyümölcsborainkat kizárólag saját termelésű, friss, zamatos gyümölcsökből készítsük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül.

Pincészetünk 2012/13-ban kapott újabb, egészen nagy lendületet. A gyönyörű palkonyai pincesorral szemben, a halastavak fölötti hegyoldalban csodálatos pince-színház született. Ez a kétezer négyzetméteres pincészet Palkonya és az egész borvidék ékessége. Az épületben a modern borászati technológia, a barrique hordós érlelő, a borkóstoló terem mellett egy páratlan kilátással büszkélkedő terasz is elkészült. A borok és a kultúra közti kapcsolatot – a villányi pincészetek között egyedülálló módon – egy 360 fős színház és rendezvény terem fűzi szorosabbra, amely a színes és izgalmas kulturális programok mellett, csapatépítő rendezvények színhelyéül is szolgál.

Hol kaphatók a borok?

Ha ízlettek a Hotel Cabernet-ben kóstolt villányi borok (családi pincészetünk, a Mokos Pincészet borai), akkor a későbbiekben is lehetősége van a Hotel Cabernet-ben Mokos borok vásárlására. Természetesen lehetősége nyílik erre pincészetünknél vagy a MOKOS WEBSHOPBAN. Felhívjuk figyelmét, hogy boraink legkedvezőbb áron szállóvendégeink részére érhetőek el, a Hotel Cabernet-ben való vásárlás esetén! Ha a villányi pincészetek be is zárnak, Szállodánkban a hét minden napján, 8.00-tól 20.00 óráig van lehetősége Mokos bort vásárolni. Amennyiben palkonyai pincészetünkben vásárolna, kérjük mindenképpen telefonáljon előzetesen a nyitva tartás miatt (általában 8-tól 18-ig)!

További információ: www.mokos.hu

Elérhetőség

A Pincészet címe: Mokos Pincészet, 7771, Palkonya, Hegyalja út 1.
Üzemeltető: Körpince Kft.
Telefonszáma: 06-72-200-201

Borrendelés: rendeles@mokos.hu
Rendezvényszervezés: szervezes@mokos.hu
Marketing: marketing@mokos.hu
Egyéb ügyben: info@mokos.hu