fbpx

Felfedező Bortúrák a Villányi Borvidéken át

NAGYÁGYÚK VAGY TITKOS GYÖNGYSZEMEK? FEDEZZE FEL VELÜNK A VILLÁNYI BORVIDÉKET EGY BORTÚRA KERETÉBEN!


Látogatást tervez a Villányi Borvidékre? Akkor bizonyosan szeretne eljutni a legjobb-legnevesebb vagy legnagyobb múlttal bíró pincészetekbe, illetve színes-változatos képet kapni a Borvidék életéről! Villány mellett persze bizonyára ínyére lenne egy alaposabb villányi bortúra fedezze fel Villánykövesdet a borvidék legszebb pincesorával, Palkonyát a borvidék ékszerdobozát vagy Nagyharsányt és a Szársomlyó-hegyet a legszebb kilátással a borvidék dűlőire. Egy bortúra a Villányi Borvidék legszebb településein át visszaadja a vidék szépségét!

Jöjjön és ismerje meg a Villányi Borvidék titkait rutinos  túravezetői segítségével és ismerje meg a borvidék ezer arcát:

 • a legnevesebb, a borvidéket meghatározó pincészeteket,
 • az apró, ám nagy múltra visszatekintő családi borászatokat,
 • a kevésbé ismert, ám kimagaslóan jó borokat készítő titkos gyöngyszemeket,
 • és a borvidék kulturális-természeti szépségeit!

Nem titok: a Villányi Borvidéken még van hova fejlődnie a tömegközlekedésnek. De ne aggódjon, erre is gondoltunk. A borturisták kényelmesen, mikrobusz segítségével juthatnak el egyik pincészettől a másikig, tapasztalt túravezető kíséretében!

A bortúra Villány közvetlen közelében, Villánykövesden indul, azonban van lehetőség más településre történő kiállásra is. 

Foglaljon KALANDOS BORTÚRÁK csomagajánlatunk keretében, és a programot garantáltan biztosítjuk a csomag részeként! 

Ha más időpontban szeretne részt venni a programon, érdeklődjön időpontok iránt e-mailben vagy telefonon! Minimum 6 fő esetén a programot tetszőleges időpontban indítjuk!

Program tartalma

Válasszon a következő tematikus villányi bortúrák közül:

1. Villánykövesdi pókhálós pincejáró túra

Villánykövesdi pincesor virággal borítvaFedezze fel a Villányi Borvidék legszebb, háromszintes történelmi Pincesorát! A program keretében vendégeinknek lehetősége nyílik a villánykövesdi családi borászatok pincéjének megtekintésére. A pince túra során pókhálós, eredeti állapotukban megőrzött, több száz éves pincéket keresünk fel. A villánykövesdi pincelátogatás során vendégeink megismerhetik a helyi termelőket, megkóstolhatják boraikat (3-4 féle bor pincénként, összesen kb. 10 féle bor). A villánykövesdi pincelátogatás Villány környékén egyedi, autentikus pince élményt biztosít. 

2. Titkos Borvidéki Gyöngyszemek Nyomában

Boroshordókkal teli pinceEzen a bortúrán kevésbé ismert, kisebb területen gazdálkodó, ám csodálatos borokat készítő családi pincészetekbe kalauzoljuk el, melyek borait nem találja meg nagyáruházak polcain. Ráadásul nemcsak Villányban, hanem a Borvidék más-más településein (Villánykövesd, Palkonya, Nagyharsány, stb.) is. Kóstoljon olyat, amit otthon nem ihat!  A túra tartalma: 3 pincészet 3 településen (Villánykövesd / Palkonya, /Nagyharsány /Villány), összesen 9-10 fajta bor kóstolása,  busztranszfer a Hotel Cabernet és a pincészetek között.

3. A borvidék nagyágyúi

Ezen a túrán a borvidék legismertebb villányi pincészeteivel ismerkedhet meg. Látogasson el a leghíresebb villányi pincészetek földalatti labirintusaiba túravezető és hivatásos sommelier kíséretében! Bár a nagy pincészetek boraival sok helyütt találkozhat, érdemes megtekinteni, hogy hol és pontosan hogyan is készülnek ezek a borok. A grandiózus pincék sokszor építészeti remekművek is egyben és lenyűgöző látványt nyújt a palackok és hordók kreatívan elrendezett sokasága. A túra tartalma: pinceséta és borkóstoló összesen 9-10 féle borból 3 nagynevű pincészetben, busztranszfer a Hotel Cabernet és a pincészetek között.  

Érvényesség

Válogasson  tematikus bortúráink közül!

 • Villánykövesdi pókhálós pincejáró túránk minden héten garantáltan indul, a meghirdetett időpontokban! Csatlakozni tud akár 2 résztvevő esetén is! 
 • Nagyágyúk bortúránk és Titkos borvidéki gyöngyszemek túránk minimum 6 főre igényelhetők, vagy a 6 főre szóló ár kifizetése mellett! Kérje ajánlatunkat az info@hotelcabernet.hu e-mail címen, vagy  időpontegyeztetés miatt hívja a recepciót +3672493200!!

Pókhálós Pincejáró túra aktuális időpontok

Árak

Kérje csoportos ajánlatunkat! Saját busszal történő érkezés esetén kedvezőbb árat tudunk adni! Kérjük, az ajánlatkérés során jelezze, saját busszal érkezik -e! A villánykövesdi pincetúra helyben történik, ebben az esetben nincs szükség buszos transzferre.

Kinek ajánljuk?

Aki

 • szeretné bejárni a Villányi Borvidéket egy bortúra keretében, de a társaság egyik tagja sem szeretné a kormány mögött tölteni az estét / délutánt;
 • megismerkedne a Villányi Borvidék kisebb településeivel is, de nem megfelelő a tömegközlekedés;
 • nincs ideje, hogy megszervezze a borkóstolókat;
 • szeretné megnézni birtoklátogatás/pincetúra keretében, szakértő túravezető / sommelier előadásában, hogy ténylegesen hol és hogyan készülnek a borok, ahelyett, hogy egy borházban üldögélne, egy eladó társaságában;
 • esetleg kezdő borkóstoló, és tanácsra van szüksége, hol-milyen borokat érdemes kóstolni;
 • vagy már nagyon is rutinos kóstoló, de most megismerkedne más, eldugottabb pincészetekkel is;
 • szívesen hallana érdekességeket a Villányi Borvidékről.