Ha kíváncsi az étel-bor párosítás mikéntjére és szeretne a Villányi Borvidéken egy magas szintű gasztronómiai élményben részesülni, vegyen részt barátaival valamely borvacsora rendezvényünkön! Gourmet villányi borvacsoráink során 4 vagy 5 fogásos ínyenc menüsort kóstolhat végig, a hozzáillő bor társaságában (a Mokos Pincészet kínálatából)!

Szezonális ajánlatunk: 

Márton Napi borvacsora – 18.900 Ft/fő

Libamáj pástétom birs-körte gyümölcsbor zselével, savanyított lilahagymával, friss bagettel – Mokos Fehér I Cuvée 2022
Illatos gesztenyekrémleves, szerecsendióval, sült gesztenyével, bacon-nel – Mokos Rozé Cuvée 2022
Zsírjában sült libamell céklavarációkkal, parmezánnal – Mokos Portugieser 2022
Konfitált libacomb burgonyagombóccal, vöröskáposzta pürével – Mokos Cabernet Sauvignon Prémium 2017
Diós-áfonyás torta – Mokos Áfonyabor

Állandó ajánlataink csoportoknak (minimum 6 fő részvételével, tetszőleges időpontban):

A. Borvacsora – 15.500 Ft/fő

Füstös sonkaszeletkék feketekenyér tölcsérben, házi sajt terrinnel – Mokos I Cuvée 2021
Sütőtök leves tökmaghabbal, pirított tökmagos crostinivel – Mokos Rozé Cuvée 2021
Ropogós csirke supreme, zöldséges rizottóval, parmezáncsipsszel, zsenge zöldborsóhajtással –
Mokos Portugieser 2021
Egészben sütött szűzpecsenye szalonnás téli spárgával, spenótos burgonya galuskával – Mokos Villányi Franc Premium 2017
Epres Panna cotta, gyümölcsbor zselével – Mokos eper-őszibarack gyümölcsbor házasítás

B. Borvacsora – 18.900 Ft/fő

Roquefort körte zsenge salátaágyon, diódresszinggel –Mokos I Cuvée 2021
Brokkoli krémleves parmezános grissinivel –Mokos Rozé Cuveé 2021
Rosé kacsamell, grillezett polentával, vajas kelbimbóval, áfonyamártással – Mokos Kékfrankos 2015
Rumpsteak pirított fehér shimeji gombával, quinoa rizottón, parmezán ropogóssal
Mokos Cabernet Sauvingon 2017
Tökmagparfé feketeszeder raguval, karamell lándzsával – Mokos Szederbor

C. Borvacsora – 20.900 Ft/fő

Carpaccio bazsalikom pestoval, rukkola salátával, vajjal –Mokos Olaszrizling 2021
Gombás poréhagyma leves grillezett jércemell nyárssal – Mokos Redy 2021
Kakukkfűvel marinált bárányborda, serpenyős répa válogatáson, vadrizs koszorúban
Mokos Kékfrankos 2015
Szarvassült rozmaringos demi-glace mártással, édesburgonyával töltött fodroskel roláddal, sült cékla vitorlácskákkal – Mokos Villányi Franc Superpremium  2017
Málna tortácska mering suisse-vel passió gyümölcsös túrókrémmel – Mokos Málnabor

Foglaljon Deluxe Szüreti Hangulatok vagy Ínyenc Tavaszi Wellnesshétvége csomagunk keretében, és egy őszi/tavaszi borvacsorát máris beírhat programjai közé (a szezonális vacsorasor szakácsunk aktuális ajánlata alapján készül)!

Program tartalma

  • 4 vagy 5 féle bor kóstolása 4 vagy 5 féle étellel párosítva (kérje a chef aktuális ajánlatát e-mailben!);
  • az ízekkel harmonizáló fogások minden bor mellé;
  • vezetett kóstoló borászunkkal/sommelier-nkkel;
  • sok érdekesség, újdonság az étel-bor párosításokról, borainkról és a Villányi Borvidékről;
  • garantált jó hangulat. 🙂

Érvényesség

A program az év bármely szakában indítható. Borvacsorát egyéni megrendelés esetén legalább 6 főre szóló asztalfoglalás esetén tudunk biztosítani, borászunk/sommelier-nk elfoglaltságának függvényében. Egy csoportnak, egyszerre 1 féle borvacsorát szolgálunk fel, mivel az étkezés borkóstolóval egybekötött! Kérjük, időpont- és menüegyeztetés miatt keresse a recepciót (info@hotelcabernet.hu)! Angol nyelvű borvacsora programra is van lehetőség, előzetes egyeztetéssel.

Árak

A program ára: lásd a menüsoroknál!

Kinek ajánljuk?

Aki

  • érdeklődik a gasztronómia, a különleges étel-bor párosítások, ízkombinációk iránt;
  • egy emlékezetes gasztronómiai élményben szeretne részesülni;
  • ha a Villányi Borvidékre látogat, olyan bort szeretne kóstolni, amit nem vesz le a nagyáruház polcáról;
  • olyan gasztronómiai programot keres, ahol az ételeket és borokat nemcsak felszolgálják, hanem a vendég a kóstoló során 100 % figyelemben részesül;
  • egy jó programot keres, jó társaságban.