fbpx

Hajókirándulás a Dráván

Fedezze fel az érintetlen természet csodáját a Dráván!


Tegyen egy csodálatos kirándulást Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyóján, a Dráván! Az elmúlt évtizedekben a Dráva folyó közvetlen környéke az országhatár közelsége miatt egyáltalán nem volt látogatható, így a természeti környezet értékei háborítatlanok maradtak. A Duna-Dráva Nemzeti Park az érintetlen természet csodáját tárja fel a látogatók számára.

Vendégeink figyelmébe ajánljuk a Matty melletti erdőben található Kormorán-sziget megtekintését, ahol a kormoránok, vagy más néven kárókatonák csapatosan fészkelnek. A telep érdekessége, hogy közelében található az a madár-emlékpark, ahol kopjafák emlékeztetnek minden olyan madárfajtára, amelyek Magyarországon már nem költenek, csak a madárvonulás idején tűnnek fel itt-ott, többek között a Dráva melletti erdőkben, réteken.

Program tartalma

  • sétahajózás  a Dráván utaskísérővel (1,5 óra), a Kormorán sziget megtekintésével.

A program általában kb. másfél óra időtartalmú, de csoportos igény esetén lehetőség van hosszabb, kiszállással, Dráva-parti sétával kombinált utakra is, felár ellenében.

Érvényesség

A hajókirándulási idény április 1-től november 30-ig tart. Csoportok részére, min. 15 fő részvételével indítjuk a programot, egyéni érdeklődés esetén vendégeinket egyeztetést követően igyekszünk csatlakoztatni kisebb csoportokhoz. A sétahajózás Drávaszabolcsról, a kikötőből indul (szállodánktól kb. 35 km, 40 perc autóval.) Kérjük, érkezzen a kikötőbe negyed órával a meghirdetett indulás előtt!

Árak

Kérje árajánlatunkat!

 

Kinek ajánljuk?

Aki

  • szeret hajókázni;
  • az érintetlen természet csodáját szeretné átélni;
  • kíváncsi a Dráva fantasztikus élővilágára;
  • jó programot keres, jó társaságban.