fbpx

Hétágfa tanösvény

Fedezze fel a természet csodáját egy új nézőpontból a Hétágfa tanösvényen!


Fedezze fel a Tenkes-hegy és a természet csodáját interaktív tanösvények segítségével a Villányi Borvidék északi csücskében!  A speciális tanösvény állomásai a természettel való tudatos kapcsolódást segítik. Nézzük más szemmel a világot, kalandra fel!

Az interaktív állomások egy fizikai útvonalon öt különböző tematikábankalauzolnak. Minden állomáson végigfut minden tematika. Nem érdemes mindent egyszerre befogadni! Ön választhatja ki, melyik érdekli, és egyszerre csak annak induljon neki!

 • MESEÖSVÉNY Mesék, játékok nem csak gyerekeknek
 • ​TERMÉSZETMŰVÉSZET ÖSVÉNY A természettel való kreatív eggyé olvadás lehetősége
 • ÉLETERŐ ÖSVÉNY Hiánypótló tematika az erőgyűjtéshez: jógagyakorlatok, meditáció és életútkérdések a csendes elvonuláshoz
 • HELY SZELLEME Az ember és történelem lenyomata a természetben; a természet éléskamrája
 • ​KÖRNYEZETTUDATOSSÁG Felelős környezetvédelem praktikus tanácsokkal

Nem szokványos tanösvényekről van szó! Miért? Természetismereti/környezetismereti tanösvények nagyon jókat találhatók a környéken és a Mecseken. A Hétágfa a természetet más szemüveggel, nem annyira helyspecifikus, inkább holisztikus nézőpontból mutatja meg.

Évezredes tudás, hogy a testi-lelki egészség csak a természettel való összhangban jöhet létre. Az öt elemre felfűzött állomások a természettel való kapcsolódást segítik, ráirányítják a figyelmet arra, hogy máshogy is lehet szemlélni a világot, s benne magunkat. Azért vagyunk „itt” a Földön, hogy tudatosságunkkal, tudásunkkal fejlesszük, gazdagítsuk környezetünket, minden szinten. A külső világ segítségével lehetőséget teremthetünk belső világunk rendezgetésére, feltöltésére. A gyerekeket a felfedezésen, játékon, meséken keresztül, a felnőtteket pedig az elmélyüléssel, relaxációval és alkotással szeretné a tanösvény segíteni abban, hogy felfedezzék önmaguk többleteit, megerősödjenek a természettel való viszonyukban.

Egy kreatívan felépített, interaktív túraút vár Önre és családjára, amelyben a természet nem csupán ismerettár, hanem éltető közeg, életenergia-forrás. A minket körülvevő elemekre – föld, víz, fa, levegő, tűz –felfűzött állomások a természettel való tudatos kapcsolatot segítik, ez a tanösvény lelke, egyedisége.

A Hétágfa tanösvény két módon látogatható:

 • csapatos, családos interaktív túraként,
 • valamint csendes elvonulásként.

Program tartalma

Tematikák

 1. Hely szelleme + Mini természettár
 2. Környezettudatosság
 3. Meseösvény (játékokkal)
 4. Természetművészet
 5. Életerő 

Érvényesség

Bármikor egyénileg is látogatható, ha pedig a vezetett túrán venne részt, keresse itt, vagy a Hétágfa közösségi oldalán!

Bővebb információ és regisztráció:

www.facebook.com/hetagfa
hetagfa.weebly.com/tanosveny
E-mail: hetagfa@gmail.com
Cím: Hétágfa Liget Közösségi kert, Közösségi tér Kistótfaluban, a Villányi hegység északi oldalán

Árak

Bővebb információ: hetagfa.weebly.com/tanosveny

Kinek ajánljuk?

Aki

 • szeret kirándulni, és szeretné a természetben kipihenni a mindennapok fáradalmait, lazítani;
 • szívesen elmélyítené kapcsolatát a természettel;
 • egy jó társasági/családi programot keres;
 • látómezejét szeretné tágítani;
 • szeretne elvonulni, relaxálni.