fbpx

Sváb Tájház Kisjakabfalván (Konrád ház)

Ismerje meg a Villányi Borvidékre betelepülő baranyai svábok mindennapjait!


A hagyományőrző múzeum, a Konrád Ház egy hagyományőrző múzeum a Villány mellett található parányi zsáktelepülés, Kisjakabfalva szívében. Fenntartói a család őseinek valamikori lakóházát hozták eredeti állapotára, minden részletben szigorúan ügyelve arra, hogy csakis eredeti használati tárgyak és díszítések kerüljenek a falakra és a falak közé.

Kisjakabfalva Szállodánktól  gyalogosan (30-40 perc) vagy kerékpárral (10-15 perc) is elérhető az erdei úton keresztül! Ha kíváncsi rá, hogy éltek a villányi borkultúra hagyományát megalapozó sváb elődeink, tegyen ide egy látogatást!

Program tartalma

A kisjakabfalvai Konrád Ház (Villánytól 2 km-re) a baranyai svábság építészeti és kulturális emlékeit bemutató élő tájház, melyben a helyiségek és a berendezés mind-mind ma is használható állapotban láthatók. A kisjakabfalvi sváb tájház öt lakószobáját, a két pajtát, a kukoricagórét és a cselédlakást megtekintve és az udvart bejárva könnyedén megismerhetjük az elmúlt századokban itt élt emberek mindennapjait. A program idegenvezetést is tartalmaz.

A program kiegészíthető lovasfogatos kirándulással is! Útvonal ajánlatok Szállóvendégeinknek:

  1. Villány és szőlői, opcionális megállóval a pincesoron;
  2. Szürkemarha lesen a szabad természetben a környező dombokon, hegyeken át.

A lovasfogat maximálisan 10 fő fogadására alkalmas. Jelentkezni a tervezett út előtt legkésőbb 1 nappal lehetséges! Bővebb információk elérhetők a Recepción!

Érvényesség

További információ: www.konradhaz.hu

Árak

Nyitvatartás és programárak bővebben: konradhaz.hu/hu/nyitvatartas

Kinek ajánljuk?

Aki

  • kíváncsi a svábság életére,
  • érdeklik a népi szokások, hagyományok,
  • szeretne a helyi emberek életébe személyes kapcsolatok, elbeszélések révén bepillantást nyerni,
  • bejárná a hagyományőrző baranyai sváb tájházak egyik legszebbikét,
  • nem szeretne egész hétvégén a wellness-ben ázni, esetleg többedszerre jár a Villányi Borvidéken és valami új, izgalmas látnivalót keres.