fbpx

Városnézés Pécsett

Hosszabbítsa meg tartózkodását 1 nappal és fedezze fel a mediterrán hangulatok városát, Pécset! Ismerje meg Pécs látnivalóit!


Tudta, hogy a kisvonat, amely szállodánk előtt áll meg, fél óra alatt Pécsre repíti Önt? Maga a vonatút is izgalmas, Pécs látnivalóit pedig kár lenne kihagyni, ha már erre jár. 2000 éves történelmi örökségének, kultúrájának, nemzetiségi hagyományainak, mediterránba hajló kellemes éghajlatának köszönhetően Magyarország egyik legszínesebb, legizgalmasabb városa. Hosszabbítsa meg tartózkodását a Villányi Borvidéken 1 éjszakával és tartson egy pécsi városnéző napot akár vonattal!

Hogy e két évezred nem tűnt el nyomtalanul, lépten-nyomon érezhető a városban sétálva. Ókeresztény földalatti emlékek, dzsámi, minaret, türbe, a Zsolnay-épületkerámia díszítésű paloták, a Bauhaus építészet emlékei együttesen teszik izgalmasan színessé e települést. Pécs történelmi belvárosa 2000-ben felkerült az UNESCO egyetemes kultúrtörténeti értékek listájára, a Világörökség címet viselheti egész Közép-Európában leggazdagabb római kori leletanyaga miatt. Ismerje meg Pécs látnivalóit egy pécsi városnézés keretében!

Program tartalma

Városnézés saját szervezésben

Ha saját szervezésben indulna neki a pécsi városnézésnek, a következő 10 dolgot semmiképp se hagyja ki!

 1. Korzózzon a Séta tér gesztenyefái alatt! Ha valamely fesztivál ideje alatt érkezik, igyon egy pohár bort (vagy télen forralt bort), és kóstolja meg a kürtőskalácsot!
 2. Csodálja meg a város emblematikus négy tornyú katedrálisát, a Szent Péter Székesegyházat!
 3. Keresse fel az Ókeresztény sírkamrákat, melyek az UNESCO világörökség részét képezik! A Cella Septichora Látogatóközpontban az ókori keresztény közösség szakrális életével ismerkedhet meg.
 4. Tegyen sétát a pécsi egykori városfal romjai között, a Barbakánban!
 5. Fedezze fel a város török kori emlékeit (pl. Gázi Kaszim pasa dzsámija, Idrisz baba türbéje, Jakováli Hasszán Dzsámi)!
 6. Igyon egy kávét a Széchenyi téren, a Király utcában, vagy a Jókai téren és élvezze a város mediterrán, nyüzsgő hangulatát!
 7. Ha kedvesével érkezik, ne felejtsenek el lakatot hozni magukkal! A Szerelmesek lakatjai – melyek az örök hűséget és összetartozást jelképezik – Pécs egyedülálló látványossága. A lakatok egy olyan vaskerítésről lógnak fürtökben egy belvárosi utcában, amelynek voltaképp soha nem volt kerítés funkciója.
 8. Sétáljon végig az ún. Múzeumok utcáján (ma Káptalan utca)! Látogassa meg a város építészetére oly nagy hatással levő Zsolnay porcelánmanufaktúra munkásságát bemutató Zsolnay-múzeumot vagy a plein art egyik legjelentősebb képviselőjének, Csontváry Kosztka Tivadar életművének otthont adó Csontváry-múzeumot! A Vasarely múzeum az op-art kedvelőinek jelenthet kellemes időtöltést.
 9. Tegyen egy sétát a Tettyén, mely a pécsiek egyik legkedveltebb pihenőparkja a Mecsek-oldalban romokkal, barlanggal, arborétummal! Látogasson el a Havihegyi kápolnához, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra!
 10. Ha hosszabb időt tölt a városban, vásároljon belépőjegyet a Pécsi Nemzeti Színház, vagy a Pannon Filharmonikusok előadására! A Pécsi Balett Magyarország egyik leghíresebb balett társulata. Nyáron egyedülálló élményt nyújtanak a hangulatos Káptalan utcai vagy Tettyei Szabadtéri Színpad előadásai is.

pecs_foter_latnivalok

Vezetett városnézés

Amennyiben vezetett városnézés keretében kívánja megtekinteni Pécs nevezetességeit, a túra megszervezésében is készséggel állunk rendelkezésére! Szakképzett idegenvezetők mutatják be a várost vendégeinknek egy fél napos gyalogos vagy kisvonatos túra keretében. Ha szeret biciklizni, kerékpáros pécsi városnézésre is van lehetőség. Rábízhatja magát akár egy pécsi fotóművészre is, aki a város legfotogénebb pontjaira kalauzolja el Önt. Városnéző túrákat minimum 10 fő részvétele esetén szervezünk, árajánlatot a csoport méretétől, igényeitől függően tudunk adni.

Irány Európa Kulturális Fővárosa!

Pécs város 2010-re elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, melynek köszönhetően nemcsak a város közterei, épületei újultak, szépültek meg, hanem további kulturális programokkal gazdagodott a település már eddig is rendkívül sokszínű palettája.

Érvényesség

Garantált idegenvezetés programok egész évben: pecs.hu/pecsi-setak/

Árak

Amennyiben csoportos idegenvezetésre lenne szüksége, kérje egyedi ajánlatunkat!

További lehetőségek: pecs.hu/pecsi-setak/

Kinek ajánljuk?

Aki

 • szívesen eltöltene hosszabb időt is a Dél-Dunántúlon, de a borkóstoláshoz nem szeretne autóba ülni. Ekkor ideális kirándulásait Villánykövesdről indítania, hiszen a bor helyben van, Pécs pedig mindössze fél óra vonattal/autóval :);
 • érdeklődik a Dél-Dunántól és Pécs történelmi-kulturális kincse iránt;
 • aki tartalmas kiránduló programot keres.