fbpx

Szársomlyó-hegyi túra

Legszebb borvidéki panoráma? Ezért érdemes megmászni a Szársomlyó-hegyet!


Villányba érkezve Önben is felvetődött már a kérdés: „de hol vannak itt a szőlőterületek?”. Nos, ha érdekli a válasz, vegyen részt a Duna-Dráva Nemzeti Park által szervezett szakvezetéses túrán! Mivel a Szársomlyó (fokozottan védett) természetvédelmi terület, így csak vezetéssel látogatható. A hetvennél is több itt tenyésző védett növényfaj közül, a megszűnt kétforintos hátoldalát díszítő magyar kikerics a hegy talán legismertebb botanikai ritkasága.

A Szársomlyó túrán a hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a villányi szőlőterületekre, a palkonyai halastavakra, ráadásul a vezetett  Szársomlyó-hegyi túra során sok érdekességet tudhat meg az itt élő ritka növényfajokról is, többek között a magyar kikericsről! A túra időtartama kb. 3-4 óra, hossza 5 km. A Szársomlyó túra a Nagyharsányi Szoborparkból indul minden szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap 10 órakor.

Foglaljon  VEZETETT TÚRA VILLÁNYBAN SZÁLLÁSSAL csomagjaink keretében, és a programot máris garantáltan igénybe veheti, a csomag részeként! További túraidőpontokról érdeklődjön a recepción az érkezést megelőző héten!

Program tartalma

  • kirándulás a Duna-Dráva Nemzeti Park túravezetőjével (szakvezetéses túra);
  • színes ismertető a hegy élővilágáról és geológiájáról (a Magyarországon előforduló védett növényfajok közül 7 faj kizárólag a Villányi-hegységben és 4 faj kizárólag a Szársomlyón él!);
  • tiszta időben csodálatos kilátás a Villányi Borvidékre a hegy csúcsáról;
  • a nagyharsányi szoborpark megtekintésének lehetősége (a túrára váltott jeggyel díjmentes).

Hasznos: A túra helyenként sziklás terepen halad, amely csapadékos idő esetén csúszóssá válhat! Fontos a kényelmes túrabakancs és az időjárásnak megfelelő öltözék megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védelem!

Érvényesség

A túra a Nagyharsányi Szoborparkból indul minden szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap 10 órakor, az időjárás függvényében! Túraindulásról, egyéni időpontokról érdeklődni lehet: Balogh Lászlónál (tel.: +36 (20) 913-7534). Bővebb információ a túráról: www.villanyiborvidek.hu.

Árak

Részvételi díj: 18 éves korig: 800 Ft/fő ; felnőtt: 1200 Ft/fő. Belépőjegy a Nagyharsányi Szoborparkban váltható!

A program a garantált túráktól eltérő időpontokban is kérhető.
Szakvezetés ára: 18 éves korig: 800 Ft/fő; felnőtt: 1500 Ft/fő, minimális díj: 18.000 Ft
Tel.: +36 (30) 405-4571

Kinek ajánljuk?

Aki

  • látni szeretné, hogy hol is vannak a Villányi Borvidék szőlőterületei és egy fantasztikus kilátásban gyönyörködni a Borvidék legmagasabb pontjáról;
  • aki nem riad vissza a meredekebb, kicsit sziklásabb tereptől sem;
  • kíváncsi a Szársomlyó geológiájára, természetföldrajzára, a védett növényfajokra;
  • izgalmas túraprogramot keres a Villányi Borvidéken.