fbpx

Vince Nap a Villányi Borvidéken

Pincéről Pincére...Variációk Vincére!


Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők”állapotából jósolták a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve.

Új variációk Vincére! Napközben DŰLŐJÁRÓ VINCE, este HORDÓS ÉS VACSORÁZÓ VINCE programokkal várja Önt a Villányi Borvidék! A Tenkes-hegytől, Siklóson, Kisharsányon át Villányig vezető programsorozat nem titkolt célja, hogy a Vince-nap újra egy élő, közös borvidéki hagyomány legyen. Természetesen Önökkel együtt, kedves Vendégeink!

A DŰLŐJÁRÓ VINCE program során végigjárjuk (busszal) a Villányi borvidéket, és hagyományos Vince napi áldomásban részesülünk. Három pincészetet, sok élményt, és finom borokat ismer meg az, aki velünk tart a villányi Vince napi dűlőjáráson!

Képek forrása: Vylyan Pincészet, Mokos Pincészet, Villány-Siklós Borút

Program tartalma

Bővebb információ itt érhető el: 

Dűlőjáró Vince>> 
Hordós Vince>>
Vacsorázó Vince>>

 

Érvényesség

A „Pincéről pincére, Variációk Vincére” rendezvény minden évben januárban kerül megszervezésre, pontos időpontról érdeklődjön munkatársainknál, vagy a www.villanyiborvidek.hu weboldalon.

Árak

Aktuális programokról,  árakról bővebb információ: Villány-Siklós Borút Iroda.

SZOBAÁRAINKRÓL IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT>>

Kinek ajánljuk?

Aki

  • egy vidám téli programot keres;
  • belevágna egy izgalmas, téli bortúrába;
  • szívesen kóstolgatná télen is az ősszel elkészült újborokat, a pincék által kínált, házi készítésű téli falatokkal (hurka, kolbász, stifolder, kocsonya, stb.) párosítva;
  • kíváncsi a villányi Vince napra, a népi hagyományokra és részese lenne ennek a szép tradíciónak.