Ízek és termelők borvacsora estje
Egy este, ahol a bor és a helyi ízek mesélnek!
Fedezze fel a Villányi Borvidék ízeit az „Ízek és termelők borvacsora estjén”! A palkonyai Mokos Pincészet 5 kiváló borát párosítjuk 5 ínycsiklandó fogással, melyeket a Sárga Ház Borgerező készít helyi termelőktől származó alapanyagokból. A borvacsora célja, hogy bemutassuk a környék gasztronómiai sokszínűségét és az együttműködés erejét. Ízek, történetek és közösség – egy estére a pohárban és a tányéron is.
A vacsoraest menüje:
Carpaccio savanyított vargányával, és fürjtojással – Mokos Rozé Cuvée 2024
Zellerkrémleves tépett fürjhússal – Mokos I Cuvée 2024
Serpenyős harcsasteak, karfiolpürével, vaj emulzióval, almás tormazselével – Mokos Fehér Pinot Noir 2024
Bélszín steak fokhagymás kecskesajttal, töltött édesburgonyával, borsmártással és vele sütött paradicsommal – Mokos D Cuvée 2019
Kecskesajtos panna cotta, chilis málna raguval, mézes sorbet-val – Mokos Málnabor
Fedezze fel a Villányi Borvidék ízeit az „Ízek és termelők borvacsora estjén”! A palkonyai Mokos Pincészet 5 kiváló borát párosítjuk 5 ínycsiklandó fogással, melyeket a Sárga Ház Borgerező készít helyi termelőktől származó alapanyagokból. A borvacsora célja, hogy bemutassuk a környék gasztronómiai sokszínűségét és az együttműködés erejét. Ízek, történetek és közösség – egy estére a pohárban és a tányéron is.
A vacsoraest menüje:
Carpaccio savanyított vargányával, és fürjtojással – Mokos Rozé Cuvée 2024
Zellerkrémleves tépett fürjhússal – Mokos I Cuvée 2024
Serpenyős harcsasteak, karfiolpürével, vaj emulzióval, almás tormazselével – Mokos Fehér Pinot Noir 2024
Bélszín steak fokhagymás kecskesajttal, töltött édesburgonyával, borsmártással és vele sütött paradicsommal – Mokos D Cuvée 2019
Kecskesajtos panna cotta, chilis málna raguval, mézes sorbet-val – Mokos Málnabor
Program tartalma
- 5 féle Mokos bor kóstolása, gondosan válogatott bor-étel párosításban
- 5 fogásos vacsoramenü, ahol minden étel az adott borhoz hangoltan készül
- 100%-ban helyi alapanyagok, közvetlenül a környékbeli termelőktől
- Történetek a helyi termelők előadásában, a gazdaságok bemutatkozása
- Vezetett kóstoló borászunkkal és chefünkkel, tele sztorikkal és szakmai érdekességekkel
- Exkluzív betekintés a bor és étel harmóniájába – újdonságok, párosítási trükkök és a Villányi Borvidék titkai
- Családias hangulat, közvetlenség, sok nevetés és élmény – garantáltan egy emlékezetes este!
Érvényesség
A borvacsora időpontja: 2025.08.30. 18.00-21.00
Aszalokat a szabad kapacitás erejéig tudunk biztosítani!
Foglaljon asztalt most: info@hotelcabernet.hu vagy info@borgerezo.hu
Árak
A vacsoraest részvételi díja: 24.900 Ft/fő.
Kinek ajánljuk?
- Borkedvelőknek, akik szeretnék mélyebben megismerni a Mokos borokat és a Villányi Borvidéket.
- Gasztronómia iránt érdeklődőknek, akik nyitottak az ízek játékára és az étel-bor párosítások izgalmaira.
- Tudatos vásárlóknak, akik értékelik a helyi termelők munkáját és a minőségi alapanyagokat.
- Pároknak, baráti társaságoknak, akik egy különleges estét töltenének el jó hangulatban, finom falatok és borok mellett.
- Belföldi felfedezőknek, akik autentikus élményre vágynak a Villányi Borvidék szívében.