fbpx

Villánykövesdi Műemléki Pincesor

Fedezze fel a Villányi Borvidék legszebb pincesorát! Szombatonként nyitott pincék!


Az utazó számára már messziről elárulja a domboldalon két, helyenként három utcaszinten elhelyezkedő, 57 egymáshoz szorosan tapadó pincéből álló pincesor, hogy nagy hagyományú szőlővidéken jár. A műemlékileg védett együttes párját ritkító építészeti érdekesség, különleges fotótéma. Innen letekintve tárul elénk a 2 hektárnyi nagyságú park, melyben a gyerekek örömét szolgáló játszótér található.

Fedezze fel a Villányi Borvidék legszebb pincesorát! Mintha megállt volna az idő…ősi, pókhálós pincék, meleg szívű, közvetlen borosgazdák, családi legendák. Itt nem futószalagon készülnek a borok és ne is keressük őket szupermarketek polcain! Ködben úszó Fekete-hegy, időtlen béke és egy pohár bor. Lassuljon Ön is egy kicsit Villánykövesden! Megéri!

Program tartalma

A villánykövesdi pincék meglátogatásához ajánljuk Villánykövesdi Pincejáró Túra programunkat! 3 pince 10 féle borát kóstolhatja meg a túra során, mely mellé házi pogácsát/lepényt és túravezetőt biztosítunk!

Foglaljon valamely BORTÚRA CSOMAGAJÁNLATUNK keretében, a programot a csomag garantáltan tartalmazza! 

A következő pincék szombatonként garantált nyitva tartással várják:

blum_pinceBLUM PINCÉSZET
Bluméknál az ember mintha panorámás vadászlesen ülne, úgy szemlélheti egy pohár bort kóstolgatva a villánykövesdi háztetőket, a szemközti Fekete-hegy olykor ködpárába burkolódzó vonulatát. Labirintusszerű patinás pince, többszáz éves családi hagyomány és összefogás, szép borok – így jellemezhető röviden a Blum Pincészet. Egy pincebejárás alkalmával a vendég Blumék tizenháromféle borát kóstolhatja végig, élvezheti hozzájuk a családfő, Blum János ízes történeteit, és sváb fogásokat falatozva legeltetheti a szemét a táj békéjén.
Cím: Pincesor 4-5. Web: blumpince.hu

NA-TI PINCE
Nadrai Attila, a Na-Ti Pince alapítója kétszeresen is boldog ember. Boldogítja minden a szőlőben töltött perc, de matematika-fizika szakos pedagógusként nagyharsányi diákjai sikerei is. Apósát, Tiffán Imrét vallja mesterének, aki mellett szűk húsz év alatt önállóan is borásszá érett. A közvetlenségben, az emberi léptékben és az etikus értékesítésben hisz. Tradicionális eljárással készülő borait ízes zalai szóval, házi sajtokkal és egyéb ínyencségekkel kínálja. Aki a villánykövesdi műemléki pincesor régi, klasszikus hangulatát keresi, otthon lesz Nadrai Attila vendégasztalánál. Cím: Petőfi S. utca 56.

NEUMANN PINCE
Emberség, alázat, hitelesség. Neumann Béla és veje, Simon Csaba együtt metszik a tőkéket, szüretelnek, préselik a szemeket – pontosan úgy, ahogy őseik. A sváb család Biblia vastagságú családi krónikája szorgos ősökről mesél. Felkapott világfajták helyett ősi, jellegzetesen magyar szőlőfajtákat termesztenek. Nem mindennapi bíbor kadarkájukért messziről is visszatérnek a vendégek. Kóstolóik beavatással is felérnek. Neumannéknál kockás abrosznál, meztelen pincefalak között időtlen békére lelhet, aki a ma is élő hagyományt keresi.
Cím: Pincesor 18-19.  Web: www.neumannpince.wordpress.com

TIFFÁN IMRE ÉS FIA
Tiffánék nélkül aligha lehetne a Villányi borvidék történetét megírni. Tiffán Imre és fia, ifj. Tiffán Imre a sváb ősök fellegvárában, Villánykövesden viszi tovább az örökséget évtizedek óta, megtartva az eredeti gondolatot: az emberi léptéket, a hagyományos szőlőművelést, a vendégszeretetet. Hét hektáron gazdálkodnak, a mai napig az elődök patinás pincéiben ászkolják boraikat. Gyönyörű pincéikben borkülönlegességek pihennek, kóstolóikon sváb fogásokat társítanak a hamisítatlan villányi borok mellé.
Cím: Pincesor 13. Web: www.tiffan.hu

LÁNG PINCE
A villánykövesdi pincesor 2013-ban felújított egyik ékessége. Gazdája, Láng Zsolt fiatal kora ellenére érett borász. Nem a szavak, hanem a tettek embere. Maximalista. Borban nem ismer tréfát. Testvérével, a kertészmérnök végzettségű Rolanddal együtt viszi tovább sváb ősei örökségét. Mindketten a vérükben hordozzák a bor, a szőlő szeretetét és tiszteletét. Kóstolni náluk csábító kihívás. Számos fajtából készítenek bort, így bőven van mivel magunkhoz édesgetni a hely szellemét.
Cím: Petőfi S. utca 44. Web: www.langpince.hu

BORKATEDRÁLIS
A villánykövesdi Borkatedrális Pincészet vezetője, Czigler Adrienn édesapja nyomdokain haladva a borra tette fel az életét. Iskolája és egykori háttérországa, a „borkatedrálisként” is emlegetett Batthyány Pince örökségéből a legfontosabbakat hozta magával a 2012-ben alapított önálló vállalkozásába: a családi összefogás erejét, a maximalizmust és a szimbolikus erejű nevet. Közel 50 féle bort készítenek a pincészetben, így bor-boltjaikban a klasszikus villányi vörösek mellett a fehér és a desszertborokat kedvelők is megtalálhatják a kedvükre valót.
Cím: Petőfi S. utca 51-52. Web: www.borkatedralis.hu

MOKOS PINCÉSZET
A Mokos család tagjai a jó gazda gondosságával építik három generáció óta agrárgazdálkodásra és szőlészetre, borászatra épülő birtokukat felmenőik földjén, Villánykövesden és Palkonyán, munkájukkal gazdagítva a történelmi táj örökségét. Védjegyük a gyümölcsösség: saját földeken érett friss gyümölcs íze adja díjakkal is elismert gyümölcs- és szőlőboraik, pálinkáik fő karakterét. Aki a Mokos Család palkonyai pincéjébe látogat, a borokkal együtt élményt kap a csodás borvidéki tájból, a borkészítés jelenéből és hagyományaiból. A birtok egy színházteremmel is ékesíti az apró települést.

A borászat vezetője, Mokos Péter gondosan óvja a pincészet alapértékeit: a személyességet, a közvetlenséget és az emberi léptéket.

A pincészet borai Villánykövesden, a Hotel Cabernet Pinceéttermében és a Sárga Ház Borgerezőben is kóstolhatók.
Cím: 7771, Palkonya, Hegyalja út 1.  Web: www.mokos.hu Tel.: 72-200-201

Ha egyéb időpontban látogatná meg a pincéket, örömmel segítsünk a szervezésben! Ha megéhezett a borozgatás után, ugorjon be a villánykövesdi Sárga Ház bOrgerezőbe! Őrülten jó burgereket, grill ételeket és házi készítésű kolbászokat kóstolhat!

Érvényesség

villanykovesd_pincesor_terkepA Villánykövesdi Pincék (lásd lentebb) április 15-től november 15-ig SZOMBATONKÉNT garantált nyitva tartással, 14.00-tól 20.00-ig várják a látogatókat! Egyéb időpontban előzetes időpontegyeztetés szükséges!

A szombati nyitva tartás keretében a térképen szereplő pincéket látogathatja meg!

Várjuk meleg szeretettel és szép borokkal! Kóstoljon olyat, amit otthon biztosan nem!

 

Árak

A villánykövesdi pincejáró túra ára 9.500 Ft/fő. A pincészetek árlistájáról a helyszínen tájékozódhat.

Kinek ajánljuk?

Aki

  • olyan borokat szeretne kóstolni, amit nem vesz le nagyáruházak polcairól;
  • olyan pincéket szeretne meglátogatni, ahol nem futószalagon készülnek a borok és a pincének lelke van;
  • szeretne átélni az autentikus borvidéki életérzést,
  • szívesen ücsörög egy padon egy pohár borral, hallgatva a madárcsicsergést, elmerengve az olykor párába burkolódzó Fekete-hegy látványában;
  • megkóstolná a gazdák házi finomságait, vagy harapna egy rusztikus, helyi alapanyagokból készült burgert, 2 kóstolás között.