fbpx

Fesztiválok, események

Szereti ha zajlik Ön körül az élet és ha aktívan töltheti az idejét? Akkor egy villányi fesztivál vagy egy boros rendezvény ideális választás! Az év bármely szakában látogatna el hozzánk, mindig lesz egy jó ajánlatunk. Válogasson a villányi programok színes tárházából!

A legtöbb villányi / palkonyai fesztiválra mikrobuszos transzfert biztosítunk! (Az Ördögkatlan fesztivál busz pedig megáll Villánykövesden). Foglaljon szobát transzferrel!

Vince Nap a Villányi Borvidéken

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők”állapotából jósolták a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve. Új variációk Vincére! Legyen részese Ön is a Vince Napi Pincejárásnak!

Dűlőfutás Palkonyán

Jöjjön el a Palkonyai Dűlőfutásra és ismerje meg a Villányi borvidék e gyöngyszem faluját, Palkonyát és a környező szőlődűlőket, ahol a helyi borok születnek; a Szt. Bertalan Kápolnát, Weingarten dűlőt, a Mokos és a Vylyan birtok szőlőligeteit és a Kék túra egy-egy szakaszát. Mindez egy izgalmas és szemet gyönyörködtető dűlőfutás alkalmával. Természetesen az útvonal gyalogosan, és túrázva is teljesíthető.

Gördülő dűlők kerékpártúra

Gördüljön végig a Villányi borvidék gyönyörű tájain, csodálja meg a zöld színekbe borult dűlőket, és fedezze fel a hagyományos pincefalvakat Villánytól Siklósig a Gördülő Dűlők nyári vagy őszi kiadásán! Több útvonal közül választhatnak az érdeklődők a villányi kerékpártúra során. A túra során a frissítőállomásokon jobbnál-jobb borokkal, helyi termékek kóstolójával és szívélyes vendégszeretettel várják a túrázókat.

HÚ!SVÉT Gasztropiknik Palkonyán

Húsvét után egy héttel Stílusos Vidéki Éttermek, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom borokkal, fine-dining falatokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket.  A két napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik, családi programok helyszíne a Villányi borvidék egyik legszebb faluja, az egy utcás Palkonya!

Borzsongás Fesztivál Villányban

Zsongó Borudvarok és igazi napsütéses Tavasz a Villányi Borvidéken! Május 1. hétvégére igazi élménygazdag, könnyed, tavaszi programkavalkád. A BorZsongáson lesz májusfaállítás, blues-, jazz-, rock’n’roll, magyar táncház, grill partik, stifolderverseny, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen villányi borok, ételkülönlegességek, kézműves foglalkozások, gyalog-, és kerékpártúrák a borvidék dűlői között.

Villányi Rozé Fesztivál

A Rozé Fröccs Fesztivál, – amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja – 2020. július 10-11-én várja a hűs rozé szerelmeseit. A rendezvény fénypontja a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett kétség kívül a villányi RozéMaraton, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

Villányi Vörösborfesztivál

A Villányi Vörösborfesztivált  ideje alatt  a Rendezvénytéren, a Borudvarban és a Diófás téren villányi borászok kínálják finom boraikat, miközben jó koncertekben sincs hiány, a főutcát kézművesek népesítik be! A fesztivál fő attrakciója a szüreti felvonulás Villány főutcáján, lovasok, hintók, borrendek, tánccsoportok, zenekarok, kórusok színes kavalkádjával. A fesztiválra transzferbuszt biztosítunk!

Palkonyai Nyitott Pincék

A Palkonyai nyitott Pincék alkalmával – évente kétszer, pünkösdkor és szüreti időben –  igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: kiváló borok, műemléki pincesor, hangulatos kulturális rendezvények és könnyűzenei koncertek varázsolják az ünnepet igazi élménnyé. Főszerepben a palkonyai borok állnak, a nyitott pincés borkóstolók során a helyi kistemelők borait kortyolhatja. A kellemes hangulathoz táncos előadások és koncertek is hozzájárulnak.

Ördögkatlan fesztivál

Minden év augusztusában kerül megrendezésre az Ördögkatlan fesztivál, mely kihagyhatatlan nyári pihenést, kikapcsolódást kínál a magyar kultúra és művészet iránt elkötelezett vendégeknek. A festői szépségű környezet csodálatos hátteret ad a különféle kulturális programok (koncertek, színházi produkciók, gyerekprogramok, irodalmi és kézműves bemutatók) sorának, így a fesztiválon résztvevők egyszerre gazdagodhatnak egy hamisíthatatlan vidéki nyaralás és egy fantasztikus kultúrfesztivál élményével.