fbpx

Fesztiválok, események

Szereti ha zajlik Ön körül az élet és ha aktívan töltheti az idejét? Akkor egy villányi fesztivál vagy egy boros rendezvény ideális választás! Az év bármely szakában látogatna el hozzánk, mindig lesz egy jó ajánlatunk. Januárban Vince Nap kapcsán látogatják egymást a villányi borászok, áldást kérvén a jövő évi termésre! Tartson velük! Februárban a Mohácsi Busók űzik el a Telet a Villányi Borvidékről, Mohács csak 30 km! Szálljon meg Villányban és látogasson el a Busó fesztiválra! Áprilisi hétvégéken  több kiváló program is ígérkezik. Palkonya egy igazi gasztro- fesztivál helyszínévé változik (Hú!SVÉT)! A villányi borokat az ország legjobb séfjeinek remekműveivel párosítva ízlelgetheti! Máskor pedig lehetősége nyílik, hogy gyönyörű helyeken fusson, a palkonyai Dűlőfutás rendezvény keretében! Tavasszal több hosszú hétvége is Önre vár, de ha május első hétvégéjét választja, akkor a villányi borászokkal Borzsonghat az egyes borudvarokban, a Borzsongás Fesztiválon, vagy kirándulhat velünk a Vylyan Pincészetbe is akár, a Fekete-hegyen át!  Júniusban a Gere Jazz Fesztivál bűvüli el a villányi bor és a jazz zene szerelmeseit, míg júliusban a karneválok rajongóinak  kedvezünk, ha szereti a vidámkodást és a hűs rosét, akkor a villányi Rozé Fröccs Fesztivált Önnek találták ki! Augusztusban az alternatív művészetek rajongói kényeztethetik érzékszerveiket a Villányi Borvidéken az Ördögkatlan Fesztivál keretében, míg Októberben a vörösboroké a főszerep, az év legrangosabb eseményén, a villányi Vörösbor Fesztiválon! Szeretettel várjuk!

Vince Nap a Villányi Borvidéken

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők”állapotából jósolták a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve. Új variációk Vincére! Legyen részese Ön is a Vince Napi Pincejárásnak!

Dűlőfutás Palkonyán

Jöjjön el a Palkonyai Dűlőfutásra és ismerje meg a Villányi borvidék e gyöngyszem faluját, Palkonyát és a környező szőlődűlőket, ahol a helyi borok születnek; a Szt. Bertalan Kápolnát, Weingarten dűlőt, a Mokos és a Vylyan birtok szőlőligeteit és a Kék túra egy-egy szakaszát. Mindez egy izgalmas és szemet gyönyörködtető dűlőfutás alkalmával. Természetesen az útvonal gyalogosan, és túrázva is teljesíthető.

HÚ!SVÉT Gasztropiknik Palkonyán

Húsvét után egy héttel Stílusos Vidéki Éttermek, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom borokkal, fine-dining falatokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket.  A két napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik, családi programok helyszíne a Villányi borvidék egyik legszebb faluja, az egy utcás Palkonya!

Borzsongás Fesztivál Villányban

Zsongó Borudvarok és igazi napsütéses Tavasz a Villányi Borvidéken! Május 1. hétvégére igazi élménygazdag, könnyed, tavaszi programkavalkád. A BorZsongáson lesz májusfaállítás, blues-, jazz-, rock’n’roll, magyar táncház, grill partik, stifolderverseny, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen villányi borok, ételkülönlegességek, kézműves foglalkozások, gyalog-, és kerékpártúrák a borvidék dűlői között.

Rozé Fröccs Fesztivál

A Rozé Fröccs Fesztivál, – amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja – 2020. július 10-11-én várja a hűs rozé szerelmeseit. A rendezvény fénypontja a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett kétség kívül a villányi RozéMaraton, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

Villányi Vörösborfesztivál

A Villányi Vörösborfesztivált  ideje alatt  a Rendezvénytéren, a Borudvarban és a Diófás téren villányi borászok kínálják finom boraikat, miközben jó koncertekben sincs hiány, a főutcát kézművesek népesítik be! A fesztivál fő attrakciója a szüreti felvonulás Villány főutcáján, lovasok, hintók, borrendek, tánccsoportok, zenekarok, kórusok színes kavalkádjával. A fesztiválra transzferbuszt biztosítunk!