fbpx

Természetjárás – Túrázzon Villányban!

Ha izgatják a rendhagyó dűlőtúrák Villányban, megismerné a Villányi borvidék szépségét egy hegyi túra keretén belül, szívesen felfedezné a Borvidék dűlőinek szépségét kerékpárral, vagy egy platós teherautón ülve, hajókázna vagy kenuzna a Dráván, a Hotel Cabernet-nél szívesen segítünk megtalálni a tökéletes formáját az aktív kikapcsolódásnak.

Fekete-hegy túra a Vylyan pincészet felé

A Vylyan-pincészet, a Fekete-hegy túloldalán mindössze 1,5 óra, avagy 3-4 km sétatávolságra található Villánykövesdtől! Így ha meglátogatná a Vylyan pincészetet, a borozgatásról senkinek sem kell lemondania. Tartson velünk a túrára, csodálja meg a Fekete-hegy védett élővilágát és a páratlan kilátást! A túráról visszatérve mi sem esik jobban, mint egy pohár hűs Mokos rosé, vagy fröccs.

Dűlőjáró élménytúra az Ördögárokban platós teherautóval

Hallott már az Ördögárokról és a Harsányi hegy legendájáról? Fedezze fel a Villányi bortermőterületek egyik leglátványosabb és legjobb minőségű szőlőt adó dűlőjét, egy platós teherautón ülve! Csodálatos látványban és jó hangulatban lesz része!

Ördögárok túra a Kőkereszthez

Fedezze fel a Villányi bortermőterületek egyik leglátványosabb és legjobb minőségű szőlőt adó dűlőjét, az Ördögárok dűlőt egy jó hangulatú, vezetett gyalogtúra során! Csodálatos látványban lesz része, továbbá rengeteg izgalmas dolgot tudhat meg a Borvidék történetéről, geológiájáról! Tapasztalt túravezetőnk segítségével kelnek át vendégeink a Fekete-hegyen, majd a pazar panorámát ígérő Kőkereszt felé veszik az irányt.

Hétágfa tanösvény

Fedezze fel a Tenkes-hegy és a természet csodáját interaktív tanösvények segítségével!  Egy kreatívan felépített, interaktív túraút vár Önre és családjára, amelyben a természet nem csupán ismerettár, hanem éltető közeg, életenergia-forrás. A minket körülvevő elemekre – föld, víz, fa, levegő, tűz –felfűzött állomások a természettel való tudatos kapcsolatot segítik, ez a tanösvény lelke, egyedisége. Nézzük más szemmel a világot, kalandra fel!

Kerékpárbérlés Villányban

Mi lehetne ideálisabb módja a borvidék felfedezésének, mint kerékpárra pattanni és élvezni a lágy szellőt, a mediterrán villányi napsütést? 2012 óta néhány pohár bor is megengedett kerékpározás közben…no persze csak módjával! Használja ki, hogy már egészen Villánytól Siklósig kerékpárút vezet és/vagy ha terepre vágyik tegyen rendhagyó túrát Villányban kétkeréken! Béreljen szállodánkban kerékpárt!

Lovaskocsikázás pálinkakóstolóval

Egy villányi hegyi túra kevésbé csábító? Kocsikázzon a Villányi Borvidéken. Fedezze fel Villányt egy lovaskocsin ülve és kóstolja meg palkonyai házi pálinkáinkat! Napsütés, friss levegő, jó társaság… mi kell még? A lovaskocsi program akár télen is igénybe vehető, de nem fog fázni, ezt garantáljuk! A lovaskocsis program pálinkakóstoló nélkül is foglalható.

Hajókirándulás a Dráván

Tegyen egy csodálatos kirándulást Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyóján, a Dráván! Az elmúlt évtizedekben a Dráva folyó közvetlen környéke az országhatár közelsége miatt egyáltalán nem volt látogatható, így a természeti környezet értékei háborítatlanok maradtak. A Duna-Dráva Nemzeti Park az érintetlen természet csodáját tárja fel a látogatók számára.

Csodabogyó tanösvény – Máriagyűd

A Villányi-hegység természetes növény- és állatvilágát mutatja be a Máriagyűdi kegytemplomtól induló Csodabogyó tanösvény. Fedezze fel Ön is családjával, gyermekeivel a Tenkes-hegyet és csodálja meg a kilátást a Máriagyűdi kegytemplomra és távolabb a Siklósi várra is!

Szársomlyó-hegyi túra

Villányba érkezve Önben is felvetődött már a kérdés: „de hol vannak itt a szőlőterületek?”. Ha érdekli a válasz, vegyen részt a Duna-Dráva Nemzeti Park által szervezett szakvezetéses túrán! A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a szőlőterületekre, a palkonyai halastavakra, ráadásul sok érdekességet tudhat meg az itt élő ritka növényfajokról is! Fedezze fel Ön is e csodás hegy rejtett kincseit!

Terepjáró-túra a villányi dűlők között

Egy különleges kalandra vágyik? A villányi dűlőtúrákra szánt offroad terepjárókkal igazi vadregényes kalandban lehet része Villány turisták által kevésbé látogatott vidékén, ahol dombok, erdők, árkok, mocsaras utak és sok izgalom várja. Kiváló program baráti társaságoknak, csapatépítő céges csoportoknak, kalandvágyó családoknak.  A különleges villányi hegyi túra akár ajándéknak is kiváló lehetőség.

Templom-hegyi kilátó Ammonitesz tanösvény

Villány felé kerékpározva/sétálva érdemes megállni egy sétára a villányi vasútállomástól 500 m-re induló ammonitesz tanösvényen! A villányi Templom-hegy elhagyott kőbányáit elsősorban a belső bányaudvarban található kőzettani értékek miatt nyilvánították védetté. A Templom-hegy tetején egy kilátó is épült, így a kilátás is csábító cél a sétára (45-60 perc kb.). Barangoljon Villány hegyi túraútvonalain és élvezze a mediterrán életérzést! Villány látnivalók No3.