fbpx

Természetjárás

Cabernet-Vylyan túra

A Vylyan-pincészet, a Fekete-hegy túloldalán mindössze 1,5 óra, avagy 3-4 km sétatávolságra található Villánykövesdtől! Így ha meglátogatná a Vylyan pincészetet, a borozgatásról senkinek sem kell lemondania. Tartson velünk a túrára, csodálja meg a Fekete-hegy védett élővilágát és a páratlan kilátást! A túráról visszatérve mi sem esik jobban, mint egy pohár hűs Mokos rosé, vagy fröccs.

Dűlőjáró élménytúra az Ördögárokban platós teherautóval

Hallott már az Ördögárokról és a Harsányi hegy legendájáról? Fedezze fel a Villányi bortermőterületek egyik leglátványosabb és legjobb minőségű szőlőt adó dűlőjét, egy platós teherautón ülve! Csodálatos látványban és jó hangulatban lesz része!

Kerékpárbérlés

Mi lehetne ideálisabb módja a borvidék felfedezésének, mint kerékpárra pattanni és élvezni a lágy szellőt, a mediterrán villányi napsütést? 2012 óta néhány pohár bor is megengedett kerékpározás közben…no persze csak módjával! Használja ki, hogy már egészen Villánytól Siklósig kerékpárút vezet! Béreljen szállodánkban kerékpárt!

Lovaskocsikázás pálinkakóstolóval

Lovaskocsikázás a Villányi Borvidéken. Fedezze fel Villányt egy lovaskocsin ülve és kóstolja meg palkonyai házi pálinkáinkat! Napsütés, friss levegő, jó társaság… mi kell még? A lovaskocsi program akár télen is igénybe vehető, de nem fog fázni, ezt garantáljuk! A lovaskocsis program pálinkakóstoló nélkül is foglalható.

Hajókirándulás a Dráván

Tegyen egy csodálatos kirándulást Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyóján, a Dráván! Az elmúlt évtizedekben a Dráva folyó közvetlen környéke az országhatár közelsége miatt egyáltalán nem volt látogatható, így a természeti környezet értékei háborítatlanok maradtak. A Duna-Dráva Nemzeti Park az érintetlen természet csodáját tárja fel a látogatók számára.

Szársomlyó-hegyi túra

Villányba érkezve Önben is felvetődött már a kérdés: „de hol vannak itt a szőlőterületek?”. Ha érdekli a válasz, vegyen részt a Duna-Dráva Nemzeti Park által szervezett szakvezetéses túrán! A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a szőlőterületekre, a palkonyai halastavakra, ráadásul sok érdekességet tudhat meg az itt élő ritka növényfajokról is! Fedezze fel Ön is e csodás hegy rejtett kincseit!

Terepjáró-túra a villányi dűlők között

Egy különleges kalandra vágyik? Az offroad túrákra szánt terepjárókkal igazi vadregényes kalandban lehet része Villány turisták által kevésbé látogatott vidékén, ahol dombok, erdők, árkok, mocsaras utak és sok izgalom várja. Kiváló program baráti társaságoknak, csapatépítő céges csoportoknak, kalandvágyó családoknak.  Akár ajándéknak is kiváló lehetőség.

Templom-hegyi kilátó Ammonitesz tanösvény

Villány felé kerékpározva/sétálva érdemes megállni egy sétára a villányi vasútállomástól 500 m-re induló ammonitesz tanösvényen! A villányi Templom-hegy elhagyott kőbányáit elsősorban a belső bányaudvarban található kőzettani értékek miatt nyilvánították védetté. A Templom-hegy tetején egy kilátó is épült, így a kilátás is csábító cél a sétára (45-60 perc kb.). Villány látnivalók No3.