fbpx

Látnivalók

A Villányi Borvidékre látogat? Összeállítottuk a Top 10+1 legnépszerűbb villányi látnivalók listáját a Borvidéken, amit ha nem is egy füst alatt, de apránként érdemes felkeresni! Szálljon meg a Hotel Cabernet-ben és kérje tapasztalt programszervező kollégáink segítségét kirándulásai megtervezéséhez!

Ha nincs ideje a programszervezéshez, foglaljon valamely KEDVEZŐ CSOMAGUNK keretében, és kiránduljon-bortúrázzon túravezetőnk vagy sommelier-nk kíséretében!

Siklósi Vár

Látogasson el a Siklósi Várba, mely az egyik legszebb állapotban fennmaradt középkori történelmi emlék a Dél-Dunántúlon!· Ha kedvelte a Tenkes Kapitányát, akkor kihagyhatatlan program a népszerű sorozat forgatási helyszínének megtekintése. A Siklósi Vár 2011-ben teljesen megújult és  ismét látogatható. A 2011-es felújítás keretében egy modern látogatóközpont is kialakításra került, amely a Siklósi Vár történetét és a várlakók életét igyekszik bemutatni. Villány látnivalók No1.

Villánykövesdi Műemléki Pincesor

Fedezze fel a Villányi Borvidék legszebb pincesorát, kihagyhatatlan villányi látnivaló! A villánykövesdi pincesoron mintha megállt volna az idő…ősi, pókhálós pincék, meleg szívű, közvetlen borosgazdák, családi legendák. Itt nem futószalagon készülnek a borok és ne is keressük őket szupermarketek polcain! Ködben úszó Fekete-hegy, időtlen béke és egy pohár bor. Lassuljon Ön is egy kicsit Villánykövesden és látogassa meg a villánykövesdi pincesort! Megéri! Villány látnivalók No2.

Templom-hegyi kilátó Ammonitesz tanösvény

Villány felé kerékpározva/sétálva érdemes megállni egy sétára a villányi vasútállomástól 500 m-re induló ammonitesz tanösvényen! A villányi Templom-hegy elhagyott kőbányáit elsősorban a belső bányaudvarban található kőzettani értékek miatt nyilvánították védetté. A Templom-hegy tetején egy kilátó is épült, így a kilátás is csábító cél a sétára (45-60 perc kb.). Barangoljon Villány hegyi túraútvonalain és élvezze a mediterrán életérzést! Villány látnivalók No3.

Batthyány Pince – Borkatedrális Villánykövesden

A Batthyány Pince a környék egyik legrégebbi pincéje, melyet a Batthyány család épített uradalmi pinceként francia, német és olasz templomépítő mesterek közreműködésével a 18-19. században. A pince grandiózus megjelenésével, sajátos akusztikájával méltán alkalmas a minden évben megrendezésre kerülő Európai Bordalfesztivál helyszínéül. A villánykövesdi borkatedrális látogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges! Villány látnivalók No4.

Palkonyai látnivalók

Sétáljon vagy kerékpározzon egyet Palkonyán (Villánykövesdtől 3 km)! Járja be a pincesort, csodálja meg a műemléki védettség alatt álló házakat, kérje el a kulcsot a Körtemplomhoz, mássza meg a szőlőhegyet, hogy megcsodálhassa a Szent Bertalan kápolnától nyíló csodás kilátást a palkonyai halastavakra és a falura! Majd térjen be hozzánk egy pohár borra, a Mokos Pincészetbe!
Villány látnivalók No5.

Máriagyűdi kegyhely

Máriagyűd ma az ország egyik legkedveltebb zarándokhelye a gyakori imameghallgatások és a 17. századi Mária-jelenések miatt. Ha Siklóson jár, ne hagyja ki a Műriagyűdi kegyhely meglátogatását sem. A nyugalom és béke árad ebből a csodás helyből…Máriagyűd alkalmas arra, hogy elcsendesedjünk és kicsit befelé figyeljünk.
Villány látnivalók No6.

Nagyharsányi Szoborpark és Panoráma Sétány

A Szársomlyó-hegy elhagyatott kőbányájában 1967-től alkottak olyan szobrászok, akiknek kísérletezési szándéka messze túlmutatott az akkori köztéri szobrászat lehetőségein. A nonfiguratív szobrokkal teli bánya öböl megkapó látványt nyújt. Keresse fel Ön is és kösse össze egy fantasztikus kirándulással a Szársomlyó-hegyen, a borvidék legszebb kilátásával! Villány látnivalók No7.

Sváb Tájház Kisjakabfalván (Konrád ház)

A kisjakabfalvai Konrád Ház (Villánytól 2 km-re) a baranyai svábság építészeti és kulturális emlékeit bemutató élő tájház, melyben a helyiségek és a berendezés mind-mind ma is használható állapotban láthatók.

Villányi Bormúzeum

A Villányi Bormúzeum egész évben várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a Villányi borvidék történetét, a szőlőművelés és a bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit. Az épület valaha a világhírű szőlőnemesítő, Teleki Zsigmond présháza volt. Kösse össze a látogatást a villányi pincesor felderítésével! Villány látnivalók No8.

Ős-Dráva Látogatóközpont

Mindössze 14 km-re, Szaporca közelében található az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont, amely interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó, változatos programokkal várja a közönséget.
Villány látnivalók No9.

Malkocs Bej Dzsámi Siklóson

A vár mellett Siklós városának másik kiemelkedő látványossága a 16. sz.-i török templom. 1543-1565 között épült egy magas rangú török tisztviselő Malkocs bej vezetésével. Manapság a város kulturális életében játszik szerepet az épület, de a délszláv háború óta ismét eredeti rendeltetésének megfelelően is működik. Villány látnivalók No10.

Városnézés Pécsett

2000 éves történelmi örökségének, nemzetiségi hagyományainak, mediterránba hajló éghajlatának köszönhetően Magyarország egyik legszínesebb, legizgalmasabb városa. Ha saját szervezésben indulna neki a városnézésnek, olvassa el 10 tippünket, amit semmiképpen sem szabad kihagynia! Amennyiben vezetett városnézés keretében kívánja megtekinteni Pécs nevezetességeit, készséggel állunk rendelkezésére! Villány látnivalók +1.